La paraula “core”, de terminologia anglesa, significa nucli. A nivell d’entrenament i exercici físic està relacionada directament amb la musculatura de la cintura abdominal i inclou diferents músculs: recte abdominal, oblics, transvers abdominal, flexors de maluc, isquiotibials, abductors, glutis (major, mitjà i menor) i psoes ilíac. Tots aquests grups musculars són els que ens donen estabilitat, ens poden proporcionar una bona postura, i faciliten el procés respiratori. Alguns dels mètodes dels que hem parlat en anteriors articles, com poden ser el TRX, es basen específicament en l’entrenament del “Core”.

 

A continuació detallem alguns beneficis que ens aporta el treball de “core”. Independentment que en alguns casos la terminologia utilitzada ens faci pensar que es tracta d’uns objectius estretament relacionats amb el rendiment, el cert és que aquest tipus de treball és beneficiós per qualsevol persona i ens ajudarà a millorar la nostra qualitat de vida, a més d’ajudar-nos positivament a la practica d’aquell esport que tant ens agrada.

 

1.       Redueix el risc de lesions: un “core” fort ens proporciona un sistema d’amortiguació excel·lent que evita la sobrecàrrega en algunes articulacions.

2.       Millora de l’equilibri: ens ajuda a mantenir l’equilibri corporal mentre estem realitzant alguna activitat a nivell de les extremitats.

3.       Millora de l’estabilitat: dóna estabilitat a la musculatura connectada directament a nivell de columna vertebral i de pelvis.

4.       Augment de la potència: un “core” en condicions ajuda a generar tensió i per tant repercuteix directament a l’hora de generar moviment.

Per últim us deixem alguns exemples d’exercicis per poder-nos iniciar en el treball del Core.


Jordi Torruella

Preparador físic